Golfkläder

GOLFKLÄDER FÖR DAM OCH HERR

Få sporter har så mycket fokus på kläder som just golfen. Många banor har fortfarande en dresscode där till exempel inte jeans och shorts är tillåtna. På PGA-touren är det fortfarande inte tillåtet att bära shorts eller ärmlösa tröjor. Trots att utvecklingen har gått mer åt att folk använder lite mer vardagliga kläder även på banan så finns det många som anser att man ska leva upp till en viss standard. För den erfarne spelaren är det en självklarhet att man har ”rätt” kläder på sig, då även detta påverkar ditt golfspel. Golf är en mycket psykologisk sport där man ska vara nöjd med varje liten detalj i sin golfutrustning, vilket även inkluderar de golfkläder man väljer att ha på sig.

GOLFKLÄDER PÅ NÄTET
De flesta klubbar har en egen liten golfshop med diverse golfprylar. Oftast är dessa shoppar väldigt begränsade och erbjuder bara det allra mest nödvändiga inför en rond, givetvis smidigt ifall man glömt en värmande tröja eller golfhandsken hemma. Utforskar man utbudet på vanliga sportbutiker som Stadium eller Team Sportia hittar man ett lite bredare sortiment men tyvärr är dessa också ganska dåliga på att erbjuda bra och snygga golfkläder. Letar du efter moderna golfkläder så är det nätet som gäller i första hand. Här finner man ett hyfsat utbud som verkar växa för varje dag och många stora e-butiker har börjat lansera sina egna golfkläder.

MODERNA GOLFKLÄDER
Golfkläder har gjort en lång resa på modehimlen. De tog lång tid för golfen att hänga på de trender som fanns ”utanför” golfbanan. Numera är dock färgglada tröjor och byxor ett vanligt inslag på touren. Något som vi kan tacka vår svenska golfstjärna (bland andra) Jesper Parnevik för, han var en av de som vågade köra sin egen stil tidigt på touren, oftast i J. Lindeberg kläder. Likt herrkläder har även kläder för damer förändrats och gått mer åt det färgglada hållet. Det som skiljer mest mellan dam och herr är att damerna är tillåtna att spela i golfkjolar och ärmlösa tröjor.

DAILY SPORTS
Daily Sports erbjuder alla damgolfare ett sortiment med färgglada golfkläder. Märket tillverkar endast sportkläder och har lagt mycket fokus på att tillverka funktionella kläder för golfare. Daily Sport är ett svenskt varumärke som säljer sportkläder till kvinnor över hela världen. De har länge haft visionen att bli störst inom sportkläder och de verkar hela tiden närma sig sitt mål. Letar du efter stilrena golfkläder med en härlig komfort rekommenderas detta varumärke. Vill du inte beställa över nätet så finns vissa delar av deras sortiment hos bland annat Dormy.

Kolla igenom sortimentet genom att besöka deras egna web-shop.

UNDER ARMOUR

Jordan Spieth har tagit golfvärlden med storm och ingen har nog blivit gladare än huvudsponsorn Under Armour. Han är deras stora stjärna och hans stilrena golfkläder kommer med största sannolikhet få ett stort genomslag inom golfvärlden. Ett amerikanskt företag som startades av Kevin Plang, en före detta kapten i amerikansk fotboll. Ett märke som hela tiden utvecklat nya material för att kroppen ska kunna handskas med varma och kalla förhållanden. De moderna materialen som kläderna tillverkas av har en helt annan funktion än traditionella bomullströjor. Förutom att de är mer elastiska leder de också bort fukt och svett. Under Armour har ett brett sortiment med pikétröjor, golfbyxor och golfkepsar till alla herrgolfare. För att få en överblick över deras sortiment rekommenderar vi deras officiella hemsida.

Här nedan följer lite bilder på stilikoner från golfen som man kan hämta inspiration ifrån till sin egen stil.

RÖHNISCH – GOLFKLÄDER FÖR DAMER
Röhnisch är ett svenskt klädesmärke som bland annat fokuserar på golfkläder för damer. Verksamheten startades redan 1945 och till en början låg fokus på redskap och kläder inom gymnastik. Sedan 90-talet har Röhnisch specialiserat sig på träningskläder och i början av 2000-talet, närmare bestämt 2002, lanserade företaget sin första kollektion av golfkläder.

Röhnisch har utökat sin kollektion och idag erbjuder man det mesta inom golfkläder. I sortimentet hittar man bland annat golfkjolar, pullover och solkepsar. För alla damer som tycker om att spela i pikélinnen så är Röhnisch väl värt ett besök, kreativa mönster värvas med en feminin touch.