Golfkläder

Få sporter har så mycket fokus på kläder som just golfen. Många banor har fortfarande en dresscode där till exempel inte jeans och shorts är tillåtna. På PGA-touren är det fortfarande inte tillåtet att bära shorts eller ärmlösa tröjor. Trots att utvecklingen har gått mer åt att folk använder lite mer vardagliga kläder även på banan så finns det många som anser att man ska leva upp till en viss standard.

För den erfarne spelaren är det en självklarhet att man har ”rätt” kläder på sig, då även detta påverkar ditt golfspel. Golf är en mycket psykologisk sport där man ska vara nöjd med varje liten detalj i sin golfutrustning, vilket även inkluderar de golfkläder man väljer att ha på sig.

GOLFKLÄDER PÅ NÄTET

De flesta klubbar har en egen liten golfshop med diverse golfprylar. Oftast är dessa shoppar väldigt begränsade och erbjuder bara det allra mest nödvändiga inför en rond, givetvis smidigt ifall man glömt en värmande tröja eller golfhandsken hemma. Utforskar man utbudet på vanliga sportbutiker som hittar man ett lite bredare sortiment men tyvärr är dessa också ganska dåliga på att erbjuda bra och snygga golfkläder. Letar du efter moderna golfkläder så är det nätet som gäller i första hand. Här finner man ett hyfsat utbud som verkar växa för varje dag och många stora e-butiker har börjat lansera sina egna golfkläder.

MODERNA GOLFKLÄDER

Golfkläder har gjort en lång resa på modehimlen. De tog lång tid för golfen att hänga på de trender som fanns ”utanför” golfbanan. Numera är dock färgglada tröjor och byxor ett vanligt inslag på touren. Något som vi kan tacka vår svenska golfstjärna (bland andra) Jesper Parnevik för, han var en av de som vågade köra sin egen stil tidigt på touren, oftast i J. Lindeberg kläder. Likt herrkläder har även kläder för damer förändrats och gått mer åt det färgglada hållet. Det som skiljer mest mellan dam och herr är att damerna är tillåtna att spela i golfkjolar och ärmlösa tröjor.

Visar alla 2 resultat

Visar alla 2 resultat