Golfskor

Vi går cirka en mil under en normal golfrunda och därför är golfskorna en viktig del i din golfutrustning. Med ett par bra golfskor minskar man även risken för belastningsskador på knän. Tyvärr ser man ofta att många slarvar lite med kvalitén på golfskorna och använder samma skor alldeles för länge. Liksom alla andra skor förlorar golfskorna sin dämpningsförmåga efter ett tag och många skor är alldeles för dåliga för en fyra timmar lång promenad. Många golfare tänker i första hand på att man ska ha ett bra fäste, vilket givetvis är viktigt. De flesta golfskor (om inte alla) ger dig ett tillräckligt bra fäste och det är minst lika viktigt att tänka på att få en bra komfort och en bra dämpning.

HITTA DINA GOLFSKOR

Mycket har hänt inom sporten och det gäller även när det kommer till golfskorna. Dagens golfskor har gått mer åt att likna löparskor eller vanliga vardagsskor. Tillverkarna har lagt mycket fokus på att tillverka funktionella skor vilket har gjort att man fått ändra lite på designen. Det tar lång tid att genomföra förändringar inom sporten men dessa nya golfskor kommer vi sannolikt få se mer av i framtiden.

Allt fler PGA spelare syns med golfskor som är lite sportigare och trender som går på touren brukar inom några år vara en trend bland vanliga golfspelare. Ett exempel är hur Nike har marknadsfört Rory McIlroy, han syns ofta i Nikes mer sportiga golfskor, medan Tiger Woods håller kvar i de mer klassiska golfskorna.

SOFTSPIKES, DOBBAR ELLER MED SPIKAR

Det finns tre stycken olika fästen att välja mellan när man ska köpa ett par golfskor. Golfskor med spikar var länge det enda alternativet men dessa skor ser man sällan på svenska golfbanor idag. Fördelen med dessa skor är att man får ett bättre grepp än övriga modeller, särskilt om marken är fuktig. Nackdelen med dessa skor är att det sliter på golvet i klubbhuset och pedalerna på golfbilarna, slitaget på banan är inte så mycket värre än med övriga modeller. Då många klubbhus har infört förbud mot metallspikar inomhus så har det gjort användningen av skor med spikar blivit opraktiskt och försäljningen av spikeless skor ökar.

Softspikes är det vanligaste fästet för svenska golfare. Fördelarna med dessa golfskor är att man kan röra sig fritt på golfbanan. Många golfare tycker inte att dessa skor ger lika bra fäste. Plastspikarna under skorna är utbytbara.

Golfskor med dobbar är den senaste modellen, en modell som blivit allt vanligare. Dessa skor har ofta en design som gör att det ofta kan liknas vid gymnastik skor eller sneakers, ett perfekt val för dig som vill ha möjligheten att utnyttja dina nya skor även utanför banan.

Visar alla 8 resultat